Stagiair Steffan Cox stelt zich voor

Sinds 1 april loopt Steffan Cox stage bij B-Synergy. De 25-jarige student International Marketing onderzoekt hoe B-Synergy beter gebruik kan maken van online marketing. Tijd om kennis te maken.

Een stage in coronatijd – dat is vast een beetje gek?

“Ja, dat klopt. Mijn sollicitatiegesprek vond plaats op het kantoor van B-Synergy in Alphen. Maar omdat we waar mogelijk thuis werken, ben ik hier daarna niet meer geweest. Gelukkig kan mijn onderzoek wel gewoon doorgaan. Ik heb regelmatig contact met Erwin, de eigenaar van B-Synergy. Ook heb ik inmiddels kennisgemaakt met een aantal andere collega’s. En vanaf deze week ga ik klanten interviewen.”

Bevalt het je wel bij B-Synergy?

“Zeker! B-Synergy is een leuk bedrijf om stage te lopen. Het is een hele informele, platte organisatie. Voor mijn onderzoek moest ik een organogram maken, maar dat is hier gewoon bijna niet mogelijk. Ik vind het heel prettig dat B-Synergy zo toegankelijk is.”

Muziek speelt een belangrijke rol bij B-Synergy. Ben jij ook muzikaal?

“Ik speel zelf geen instrument, maar luister wel heel graag muziek. Ik ga regelmatig naar festivals – al zit dat er deze zomer even niet in. Hier luister ik het liefst naar onbekendere bandjes om zo nieuwe muziek te ontdekken. Daarnaast sport ik graag: ik voetbal en loop hard. Ook ben ik regelmatig met vrienden op het terras te vinden en hou ik van reizen.”

Wat houdt je onderzoek precies in?

“Ik onderzoek hoe B-Synergy invulling kan geven aan haar online marketing, op een manier waarop de doelen van het bedrijf op dit gebied worden behaald. Mijn onderzoek is opgebouwd uit drie stappen. Ik maak eerst aan de hand van interviews met klanten een buyer persona. Hierbij kijk ik in het bijzonder naar het zoekgedrag van de personen die beslissen over softwareaankopen: hoe zoeken zij naar informatie? De tweede stap is een concurrentieanalyse, waarbij ik bekijk wat concullega’s van B-Synergy doen op het gebied van online marketing. Tenslotte ga ik aan de slag met een online marketingplan, waarin staat hoe B-Synergy online marketing het beste kan inzetten.”

Veel succes met je stage, Steffan! Op naar een mooi resultaat.

Written by: Koen van halder
On 19 June, 2020
Click here to see your activities