De beste versie van ons zelf

In de rubriek “collega aan het woord” laten we iets meer zien van de persoonlijke kant van de collega’s bij B-Synergy. Deze keer Rowena Verschuren, OutSystems developer. Rowena is in dienst sinds 1 oktober 2014 en gaat eind dit jaar voor het eerst samenwonen met haar vriend Arie.

Hoe ben je bij B-Synergy terechtgekomen?

Via de IT bedrijvendag op Avans Hogeschool in Breda. Op deze dag kunnen tal van bedrijven zich introduceren en profileren richting studenten voor (afstudeer)stages en job opportunities. Om deze dag zo efficiënt mogelijk te benutten had ik mijn vriend Arie meegenomen. Ik was op zoek naar een afstudeerstage met aspecten van zowel de ‘Informatica’ opleiding als de ‘Business, IT & Management’ opleiding, omdat mijn interesses zich bevonden op het scheidingsvlak van deze twee opleidingen.

Ik ging op advies van mijn opleiding (Informatica) langs de grote/bekende bedrijven en Arie langs de rest. Tijdens het verloop van de dag kwam ik erachter dat alle bedrijven waarmee ik sprak uitsluitend opdrachten aanboden die gefocust waren op het ‘Informatica’ vlak of op het ‘Business IT & Management’ vlak. Helaas niet op een opdracht die tussen beide opleidingen in ligt.

Tegen het einde van de IT bedrijvendag kwam Arie uit bij B-Synergy, waar hij een goed gesprek had met Erwin Schmidt en Susanne van Erp over een opdracht op dit scheidingsvlak. Hij haalde mij erbij omdat ik degene ben die op zoek was naar een dergelijke afstudeeropdracht. Uiteindelijk heb ik een speeddate gedaan met B-Synergy en heeft Erwin mij voor het eerst kort kennis laten maken met OutSystems.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Elke werkdag kan er compleet verschillend uitzien. Dat verschilt voornamelijk per project en per projectfase waar ik op dat moment mee bezig ben. Er zijn dagen waarop ik enkel bezig ben met het lezen van documentatie en het bijwonen van meetings. Dit is voornamelijk in het begin, de initiatie- en ontwerpfase van een project. Hier ben ik dan druk bezig met mezelf inlezen in het project en de opdrachtkaders aan het opstellen door met de klant de requirements en prioriteiten door te nemen. Daarnaast zijn er ook dagen dat ik alleen maar aan het programmeren en testen ben. We zijn dan aanbeland in de realisatiefase van het project waar de applicatie daadwerkelijk wordt gebouwd. Hier kunnen dagen tussen zitten waarop ik mijzelf volledig afsluit om de volle focus te hebben op het project en de te ontwikkelen functionaliteit. 

Als laatste zijn er ook dagen waarop ik bezig ben met het oplossen van incidenten bij de klant, als onderdeel van een livegang, nazorgfase of beheercontract.

Wij hebben als bedrijf ook om de week een BBQ op de vrijdagmiddag, wat binnen ons bedrijf een afkorting is voor ‘Business, Bonding & Quality-time’. Het is namelijk belangrijk om naast het werk ook plezier en ontspanning te hebben met elkaar. Wij doen dit vaak onder het genot van een lekker drankje en snacks aan de bedrijfsbar.

Wat vind je het mooiste aan het werken bij B-Synergy?

Het mooiste aan B-Synergy is het gezellige kantoor en de sfeer die daar hangt. Het is namelijk een authentiek gebouw waar de kenmerken van vroeger nog steeds zichtbaar zijn die het verhaal achter dit historische pand vertellen. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je in een sfeerloos en standaard kantoorgebouw aan het werk bent.

Daarnaast waardeer ik de hoge flexibiliteit die mogelijk is binnen B-Synergy. Het vertrouwen wordt gegeven dat wij als werknemers zelf onze verantwoordelijkheid nemen om op die manier de beste versie van onszelf naar boven te halen voor onze klanten en projecten. Hierbij zijn wij vrij om in overleg met de klant onze eigen werktijden en locatie te kiezen om ons werk uit te voeren.

Wat beschouw je als je grootste succes bij B-Synergy?

Mijn grootste succes bij B-Synergy is toch wel de succesvolle afronding van mijn opleiding ‘Informatica’ bij Avans Hogeschool via de afstudeerstage bij B-Synergy en de daaruit volgende opdracht bij RET. Mijn opleiding was niet altijd rozengeur en maneschijn en daarom voelde mijn afstuderen als een echte triomf en een beloning voor mijn doorzettingsvermogen.

Mijn afstudeeropdracht bestond uit het ontwikkelen van een HR ESS (Employee Self Service) webapplicatie voor de smartphone in OutSystems en geïntegreerd met SAP. Via deze applicatie kon je als werknemer zien wat je verlofsaldo was en kon je HR diensten aanvragen, zoals vrije dagen opnemen of je woonadres wijzigen.

Na afronding van mijn afstuderen is deze applicatie gepresenteerd als sales pitch bij een toenmalige prospect (RET) die daarna klant is geworden van B-Synergy voor een HR opdracht. 

Ik was al supertrots op mijzelf voor het afronden van mijn opleiding, maar het binnenslepen van deze opdracht was de kers op de taart.

Kun je iets over jezelf vertellen wat weinig collega’s van jou weten?

Ik vind het moeilijk om iets te vertellen wat mijn collega’s niet weten, want ik ben nogal een open boek. Zo weten mijn collega’s bijvoorbeeld dat ik georganiseerd en perfectionistisch ben, maar wat ze denk ik niet weten is dat ik vaak als een klein kind kan genieten van de meest simpele dingen in het leven. Een voorbeeld hiervan is op de schommel gaan schommelen als mijn vriend en ik de hond uitlaten en we langs een speeltuin lopen. Een ander voorbeeld is het rustig opstarten van mijn dag met een boterham en een kopje thee aan de bar in de keuken. Misschien klinkt het cliché, maar in de hectiek en drukte die we tegenwoordig ervaren is het mijn manier om stil te staan in het nu en te genieten van het leven.

Written by: Rowena Verschuren
On 10 July, 2019
Click here to see your activities