Koninklijke Vopak - Rotterdam | Ontwikkeling ERP oplossing

KONINKLIJKE VOPAK

Royal Vopak is een tankopslagbedrijf voor chemicaliën, olie en gassen met een wereldwijd netwerk van terminals. Het innovatieve bedrijf is volop bezig met digitalisering, met als doel om sneller, efficiënter en nog veiliger te werken. Drie jaar geleden startte Vopak een omvangrijke operatie: de overstap naar een

nieuw ERP-pakket.

Vopak koos onder andere voor samenwerking met B-Synergy vanwege de gedeelde mensgerichte mentaliteit van onze bedrijven. Bovendien beschikt B-Synergy over de senioriteit in OutSystems waarnaar Vopak op zoek was. Als lid van het technische team van Vopak, realiseren onze medewerkers uiteenlopende technische vraagstukken, van optimalisatie tot de implementatie van nieuwe functies.

Digitalisering controles opslagproces
OutSystems Ontwikkelaar

Ricardo Romero: “Een van de projecten die ik voor Vopak uitvoerde, was de digitalisering van de controles tijdens het opslagproces. Veiligheid staat voorop bij Vopak. Om een veilig en correct proces te garanderen, worden bij het transport van producten van schepen naar opslagtanks, op verschillende punten controles uitgevoerd. Deze controles gebeurden tot nu toe door medewerkers. Vopak wilde dit proces automatiseren en zo werk uit handen nemen. Vanuit B-Synergy faciliteerde wij deze wens. We zorgden voor een veilige en nauwkeurige oplossing waarbij de controles automatisch plaatsvinden. Dat bespaart tijd en kosten.”

Automatische planning infrastructuur en machines
Ook OutSystems Ontwikkelaar Tim Lokers werkt aan projecten voor Vopak. “Door te automatiseren, krijgt Vopak meer inzicht in haar processen en kan het bedrijf efficiënter werken. Een goed voorbeeld hiervan is de automatische planning van de infrastructuur en machines die gebruikt worden voor het overpompen van bijvoorbeeld olie. Waar voorheen medewerkers na aankomst van een schip bepaalden welke infrastructuur en machines werden gebruikt, gebeurt dit nu al voor de aankomst én automatisch. Dit is niet alleen gemakkelijker, maar zorgt ook voor een flinke tijdsbesparing.”
Vopak
Click here to see your activities